Beste Pedersen liefhebbers,

Een beschrijving van de route en waar we langskomen treffen jullie in dit bericht. Het thema “Kerken, Kloosters en een Kasteel”. leverde in de directe omgeving meer op dan ik in eerste instantie dacht en rechtvaardigt een tweedaagse tour, helemaal omdat een rondleiding bij de Abdij van Egmond op zondag niet mogelijk is. Voor detail over de tour verwijs ik dus naar de beschrijving in de bijlage.

De eerste dag, op zaterdag 30 april vertrekken we niet vanuit de vertrouwde Johanna’s Hof maar vanuit Fase Fier in Bakkum (Oldenbarneveldweg 25 postcode 1901KA). We kunnen hier terecht voor koffie met gebak vanaf ca. 10:00 uur en zullen stipt om 11:00 uur vertrekken. In de onmiddellijke omgeving van Fase Fier is waarschijnlijk voldoende parkeerruimte. Er kan altijd in de straten achter het hotel worden geparkeerd. Als we zaterdag in de namiddag terugkeren bij Fase Fier is er de gelegenheid voor overnachters om op hun slaapplek in te checken. Voor het avondeten kan ik om 19:00 uur een plek reserveren bij een van de strandtenten. Hoewel iedereen met internet waarschijnlijk wel een slaapplaats in de omgeving kan vinden noem ik toch een paar gelegenheden: Fase Fier in Bakkum(was gister nog volop plek); Huize Koningsbosch in Bakkum Noord; Strandhotel Zoomers aan het strand; Slapen bij de Buurvrouw in dorp Castricum t.o. station; Hotel het Oude Raadhuis in centrum Castricum. Iets verder weg is er nog het Van der Valk Hotel in Akersloot en het Fletcher Hotel in Heiloo. Natuurlijk zijn er ook de nodige Bed & Breakfast adressen te vinden een zijn er twee grote en campings en enkele kleinere boerencampings.


De tweede dag, zondag 1 mei is er vanaf 10:00 uur koffie met appelgebak in Johanna’s Hof aan de Zeeweg. We vertrekken daar dan stipt om 11:00 uur en komen daar aan het eind van de middag weer terug. Zoals inmiddels gebruikelijk kunnen we daar dan de dag nog afsluiten met een gezamenlijk etentje.

Meerijden kan op één of beide dagen waarbij de zaterdag € 25 en de zondag € 15 gaat kosten. Wil je meerijden dan hoor ik graag:

1. op welke dagen je meegaat

2. of je als je zaterdag mee fietst dan ook ’s avonds om 19:00 uur mee gaat eten aan het strand

3. of je zondag na de tour om ca. 18:00 uur mee eet bij Johanna’s Hof

Tot slot, de plaatsen die we bezoeken zijn in sommige gevallen zeer dierbaar voor de mensen die er komen. Een ieder mag daar het zijne van denken en vinden, maar ik ga er van uit dat we ons als groep respectvol gedragen waar dat op zijn plaats Er is tijdens de tour ook meer dan genoeg gelegenheid voor bijpraten en gezellige jolijt.


Met vriendelijke groet, en hopelijk tot 30 april

Arie Dekker