Beste Pedersen liefhebbers,

Het idee om een Pedersentocht vroeg in het voorjaar te organiseren heb ik al heel lang. Met zo veel mooi weer de laatste dagen is het echt gaan kriebelen en gaat het er nu dus van komen. Voor alle duidelijkheid, dit is een persoonlijk initiatief, de “formele” Pedersen tour wordt dit jaar waarschijnlijk op 3 september gehouden rond Den Haag / Scheveningen.

Nachtegalen en bollenvelden

is het thema dat ik aan de tocht meegeef. Zo’n kwart van alle Nederlandse Nachtegalen broedt in de kalkrijke Hollandse duinen, de eerste hoor ik meestal in de tweede helft van april. De bollenvelden bloeien meestal vanaf nu (kleingoed) tot half mei. Om de eerste nachtegalen te kunnen horen en ook bloeiende bollenvelden te kunnen zien gaan we fietsen op zondag 30 april  .

De tocht is ca. 45 kilometer lang maar is  op het eind op verschillende manieren in te korten als het weer dat onverhoopt noodzakelijk maakt (het wil wel eens hard waaien aan de kust J).

We starten om 11:00 vanaf Johanna’s Hof (http://www.johannashof.nl/ ) tegenover het bezoekerscentrum De Hoep (https://www.pwn.nl/bezoek-de-hoep ) van de PWN duinen aan de zeeweg in Castricum. Bij Johanna’s Hof kun je al terecht vanaf half negen en er is vrijwel altijd voldoende parkeergelegenheid, het bezoekerscentrum is open om 10 uur. We fietsen vanaf 11 uur eerst door het duinreservaat in Noordelijke richting langs zingende Nachtegalen, dan met een paar slingers door de geestgronden met bollenvelden achter de duinen weer terug. Onderweg bezoeken we de Hortus Bulborum in Limmen (http://www.hortus-bulborum.nl/ ). Tot slot gaan we langs een weidevogelreservaat van Stichting de Hooge Weide en de duinen weer terug naar Johanna’s Hof.

Er is maar heel beperkt open horeca langs de route maar we proberen het na ca. 15 kilometer bij ’t Woud (http://www.het-woud.nl/) waar men niet reserveert voor een onduidelijke groep fietsers maar wie weet is er plek. In elk geval is er weer 15 kilometer verder in de Hortus Bulborum gelegenheid iets te drinken. Het lijkt me slim een lunchpakketje mee te nemen. In Johanna’s Hof is er voor degene die nog een lange reis naar huis hebben volop gelegenheid iets te eten.

 

Inschrijven voor deze tour kan door overmaking van € 15 naar mijn bankrekening NL33 TRIO 0784 8401 21. Daarmee zijn de kosten gedekt van een kop koffie met appelgebak als welkom bij Johanna’s Hof, de toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat en de toegang voor de Hortus Bulborum.

 

Und jetzt ganz kurz für die Deutsche Freunde,

Am Sonntag 30 April gibt es ein extra Pedersen Tour in die Gegend von Castricum um das Thema Nachtigallen und Blumenzwiebeln. Es ist ein 45 Kilometer lange Tour durch die Dünen und das hinterlegende Gebiet geworden die wir in das zweite Teil einkürzen können wenn das Wetter dazu Anleitung gibt.  Sammeln bei Johanna’s Hof an den Weg nach „Castricum aan Zee“ (http://www.johannashof.nl/ ) von wo wir am 11:00 Uhr abfahren. Nach etwa 15 Kilometer gibt es Gelegenheit für Kaffee oder lunch aber das kann Ich nicht reservieren (es kann sehr beschäftigt sein), so vielleicht doch besser etwas mit zu bringen . Wir fahren weiter bis die „Hortus Bulborum“, ein Art von Blumenzwiebeln Museum  ( http://www.hortus-bulborum.nl/ ). Von da können wir zurück fahren nach Johanna’s Hof wo man Abendessen kann.

Anmeldung durch überweisen von € 15 auf meine Bankkonto NL33 TRIO 0784 8401 21. Dafür bekommen Sie Kaffee mit Apfel Gebäck in Johanna’s Hof, Eintritt für die Dünen und Eintritt für das Hortus Bulborum.

 

Een prachtige Pedersen fietszomer toegewenst, ik ben benieuwd wie er zin heeft om nu mee te fietsen.

Groeten
Arie Dekker