Pedersen links

Algemeen

Informatieve sites over Michael Pedersen en/of de door hem ontworpen fiets
Van welk jaar is mijn Solling Pedersen fiets?

Van welk jaar is mijn Solling Pedersen fiets?

Van welk jaar is mijn door Jesper Sølling gemaakte Pedersen? Dankzij de Deense wetgeving is het aan de hand van verplichte framenummers eenvoudig te achterhalen wanneer een fiets in Denemarken is geproduceerd. De framenummers van Deense Pedersens bestaan uit een...

Workbook

Workbook

Site over de totstandkoming van de Karl Edwards poster “King of Bicycles”in late 19de eeuwse stijl.

Trouw

Trouw

Artikel zoals dat verscheen in Trouw van 2 november 2005 over Kees Hofman en zijn passie voor Pedersen fietsen.

Bicycling

Bicycling

Grappig artikel over Jesper Solling en de Pedersen fiets (met een weemoedige ondertoon) zoals dat verscheen in de email newsletter Bicycling

Tate

Tate

Pagina uit de website van het Tate Museum of modern art over de door hen in 2004 aangekochte 5 persoons Pedersen fiets, gebouwd door de kunstenaar Simon Starling (1967).

Fanclubs

Sites van enthousiaste Pedersen fans of groepen
Dursley tour

Dursley tour

Youtube filmpje van ca. 10 minuten over de in 1993 georganiseerde Tour naar Dursley ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum van het patent van de Pedersen fiets.

Pedersen Freunde

Pedersen Freunde

Site van Otto Renken & Wilfried Alrutz met veel aandacht voor het al sinds 2000 door hen georganiseerde Norddeutschen Pedersentreffen. In 2016 vond daarvan alweer de 17e editie plaats.

Pedersen on-tour

Pedersen on-tour

Informatieve site van Thomas Leissle met ook veel aandacht voor het jaarlijks door hem georganiseerde Nordbayerische Pedersentreffen.

BBC news

BBC news

Berichtje over de herdenkingstocht in 2013 van Dover naar Dursley ter gelegeheid de 120ste “verjaardag” van het Pedersen patent en de herbegrafenis 20 jaar geleden van Michael Pedersen in Dursley.

Dealers

Sites van hedendaagse aanbieders van Pedersen fietsen, accessoires of parafernalia