Informatieve sites

Van welk jaar is mijn Solling Pedersen fiets?

Van welk jaar is mijn Solling Pedersen fiets?

Van welk jaar is mijn door Jesper Sølling gemaakte Pedersen? Dankzij de Deense wetgeving is het aan de hand van verplichte framenummers eenvoudig te achterhalen wanneer een fiets in Denemarken is geproduceerd. De framenummers van Deense Pedersens bestaan uit een...

Pedersen Freunde

Pedersen Freunde

Site van Otto Renken & Wilfried Alrutz met veel aandacht voor het al sinds 2000 door hen georganiseerde Norddeutschen Pedersentreffen. In 2016 vond daarvan alweer de 17e editie plaats.

Bicycling

Bicycling

Grappig artikel over Jesper Solling en de Pedersen fiets (met een weemoedige ondertoon) zoals dat verscheen in de email newsletter Bicycling

Tate

Tate

Pagina uit de website van het Tate Museum of modern art over de door hen in 2004 aangekochte 5 persoons Pedersen fiets, gebouwd door de kunstenaar Simon Starling (1967).

Dursley Glos Web

Dursley Glos Web

Door Andy Barton beheerde website over de lokale geschiedenis van Dursley Gloucester, de plaats waar Michael Pedersen zijn fietsen fabriceerde.

Dursley Pedersen Bicycle

Dursley Pedersen Bicycle

Oorspronkelijk door Mads rasmussen opgezette, uiterst informatieve website, daarna beheerd door Brian Donnan. De site bestaat niet meer maar is nog wel te bekijken met deze link.