Pedersen Genootschap

Over ons

We begonnen in 1992 met een tocht van Amsterdam naar Marken. Er was een advertentie in de landelijke dagbladen. Verzamelen op zondag om 11.30 achter het Centraal Station in Amsterdam. Op dat moment had ik één klant een frame verkocht. Zijn naam: Theo van de Veer uit Den Helder. De tocht hebben we met z’n tweëen volbracht. Niemand meldde zich verder.

Het jaar erop was het honderdjarig bestaan in Dursley. Ondertussen had ik nog enkele frames verkocht. Zo treinden we met z’n vieren naar Londen en fietsten de eerste dag naar de omgeving van Oxford. De tweede dag ging de ene helft met de trein verder en Hugo Hurts en Bart Rensink fietsten samen verder.

Na een stand op de de Fietsrai nam het aantal fietsers toe. We begonnen een register en naamplaatjes, om de fietsen te kunnen blijven volgen.

In 1994 opende Jesper Solling zijn productiebedrijfje in Holme bij Ebeltoft, Denemarken. Er was groot feest, waarbij naast de openening ook een Pedersen-huwelijk voltrokken werd. De bruid en bruidegom fietsen op de tandem naar het stadhuis, gevolgd door een meute Pedersenfietsers. Het was een grote happening met fietsers uit vele landen en ook de jongste zoon van Michael Pedersen fietste mee.

Vanaf 1996 registreerden de eerste leden van het Pedersen Genootschap zich voor het Pedersen register. Het Pedersen register telde eind 1996 ca. 40 Pedersen in Nederland.

In 1997 organiseerde het Pedersen Genootschap voor de eerste keer een treffen. Als centrale verzamelplaats kozen we voor Utrecht. 16 Pedersens verschenen er aan de start.